BIO

Funk, Jazz, Soul en New Orleans Als het maar grooved.

Sasenheim vlnr Rob, Mick en Dick

In de zomer van 2018 krijgt gitarist Dick Zuilhof de ‘Vrije hand’ van het Jazzpodium de Fuut in Den Haag. Voorwaarde is wel om niet met een reeds bestaande formatie te komen. Verder moet hij het maar uitzoeken. Het avontuur staat voorop. Vereerd als hij is met het getoonde vertrouwen heeft Dick ook zo zijn bedenkingen. De rol van gitarist sidekick in een band als Smutfish is toch heel iets anders dan je te profileren als bandleider van een soort Jazzband. Een ander dingetje is wat te spelen en met wie? 

Sassenheim wordt geboren

Met drummer Rob Sprinkhuizen heeft hij jaren terug in de Jump en Jive band Harry’s Bland Date gezeten en de afspraak om ooit iets samen te gaan doen. Rob heeft Jazz gestudeerd aan het Haags conservatorium en is de motor van Sprinkhuizen Fennis & Didderen, wellicht weet hij nog wel andere muzikanten die van avontuur houden. Rob reageert direct enthousiast en stelt voor om Bongomatik bassiste Mick Paauwe te vragen.

Oké er is een band, nu nog repertoir 

Omdat het spelen van covers of het openslaan van het realbook voor alle drie geen optie is, moeten er stukken geschreven worden. In korte tijd werken ze een stuk of twintig ideeën van Dick uit tot volwaardige composities. Is het nu Jazz geworden? Nee, dat niet echt. Sommige stukken hebben een New Orleans groove waar anderen Funken of een Latinfeel hebben. Alles mag en kan in Sassenheim als het maar grooved.